De Gouden Rots, kyaikto

Een van de meest heilige plekken in Myanmar.

De Gouden Rots bezoeken

 

Als je eerder wat research hebt gedaan naar Myanmar, ben je hem ongetwijfeld al tegengekomen: De Gouden Rots of Golden Rock Pagoda in Myanmar.

 

Naast de Shwedagon Pagoda is dit een van de meest heilige plekken van Myanmar. Pelgrims komen hier van heinde en verre naartoe om de rots te bewonderen en er een blaadje goud op te plakken. Ook toeristen kunnen een blaadje goud op de rots plakken, helaas geldt dit alleen voor mannen.

 

De rots zelf is bijna 8 meter hoog en daarbovenop staat nog eens een 8 meter hoge gouden pagode. De Gouden Rots hangt over een afgrond van zo'n 1100 meter hoog en balanceert volgens de verhalen op een haar van Buddha. 

gouden rots kyaikto

Van en naar de Gouden Rots

 

Vanuit Yangon vertrekt er drie keer per dag een trein naar Kyaikto, waarvandaan je de Gouden Rots kunt bezoeken. Deze treinreis duurt zo'n 4 à 5 uur.


Hotels in de buurt van de Gouden Rots

De Gouden Rots is het beste te bereiken vanuit het plaatsje Kinmun. Vanuit hier vertrekken er vanaf 's morgens vroeg trucks de berg op richting de Gouden Rots. Bekijk hier hotels in Kinmun. Iets lager gelegen kun je ook overnachten, in het dorpje Kyaikto. Bekijk hotels in Kyaikto.

Wat word je volgende bestemming?