inle lake, myanmar

Een van de top bezienswaardigheden in Myanmar is toch wel het Inle Lake. Dit fotogenieke meer vind je in de Shan State en is ruim 5 bij 20 km groot.

Drijvende akkers en een-been-roeiers

Het Inle Lake staat bekend om haar drijvende akkers en een-been-roeiers. Verspreid over het meer zijn diverse dorpjes te vinden, bestaande uit houten huizen gebouwd op palen.

 

Daarnaast denkt men bij het Inle Lake al snel aan de vissers, die met een been op hun bootje staan en het andere been om hun roeispaan geslagen hebben.

Varen op het Inle Lake

Het Inle Lake is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Myanmar. Een must do is een boottocht over het meer. Dit kun je via je hotel regelen, maar dan ben je vaak duurder uit. Verblijf je in Nyaung Shwe? Dan kun je het beste naar de aanlegplaats van de longtailboten lopen ten westen van het centrum. Je wordt dan vanzelf aangesproken door booteigenaren die je een tour aanbieden. 


Dit hebben wijzelf ook gedaan en we werden voor ons hotel direct aangesproken. Voor 20.000 kyatt (€12) zijn we de hele dag Inle Lake op geweest. Spreek van tevoren af met je gids wat je wel en niet wil bezoeken. Zo wilden wij graag naar Indein en juist niet naar de longnecks.


 

Tip: Pak ook eens de fiets! In Nyaung Shwe kun je fietsen huren en de oostkant van het meer verkennen.


Daarnaast kun je vanuit Nyaung Shwe een dagtrip maken naar de Pindaya grotten.

inle lake myanmar

Van en naar Inle Lake

Je bereikt Inle Lake per bus of vliegtuig. Met de bus kun je er bijvoorbeeld naartoe vanuit Kalaw (4 uur) of Bagan (8 uur). Met het vliegtuig vlieg je vanaf Yangon, Mandalay of Bagan op het vliegveld van Heho, waarvandaan het nog een uurtje rijden is naar Inle Lake.

 

Een alternatief is om via een meerdaagse trekking vanuit Kalaw Inle Lake te bereiken. In ongeveer twee dagen loop je van Kalaw naar Inle Lake langs bergdorpjes en akkers.

 


Hotels nabij Inle Lake

Overnachten in de buurt van Inle Lake? Dat doe je in Nyaung Shwe. In dit dorpje vind je allerlei hotels en restaurants. Ook vertrekken hiervandaan de bussen van en naar andere steden in Myanmar. Bekijk hotels nabij Inle Lake.