Yangon, myanmar

Yangon, ook wel Rangoon genoemd, is waarschijnlijk het startpunt van je reis door Myanmar. In 2005 raakte Yangon zijn titel 'hoofdstad van Myanmar' kwijt aan Naypyidaw. Desondanks blijft het tot op de dag van vandaag de belangrijkste stad van Myanmar, zowel economisch als cultureel gezien. 

Bezienswaardigheden Yangon

Uiteraard zijn bovengenoemde niet de enige bezienswaardigheden van Yangon. We raden je aan om een paar dagen uit te trekken voor je bezoek aan Yangon, zodat je alle tijd hebt om langs de diverse tempels en marktjes te slenteren. 

shwedagon pagoda yangon

Van en naar Yangon

Waarschijnlijk kom je Yangon binnen via de luchthaven Yangon International Airport. Vanuit alle grote steden in Azië gaan vluchten naar deze luchthaven. Een taxi van de luchthaven naar het centrum van Yangon kost je ongeveer 7000 Kyat, zo'n 5 euro.

 

Wil je vanuit Yangon verder reizen? Dan is de bus de beste optie. Zo kun je de bus nemen naar bijvoorbeeld Kyaikto, vlakbij de Gouden Rots (4 uur), Mandalay (8 uur) of Bagan (9 uur). Heb je wat minder tijd en/of wat meer te besteden? Kies dan voor een binnenlandse vlucht. Zo zit je binnen 1,5 uur in Bagan of Mandalay.


Hotels in Yangon

Bekijk hier hotels in Yangon.

Lees meer over bezienswaardigheden in Yangon: