yangon circular train

Moe van het wandelen door Yangon? Pak de Circular Train. Persoonlijk vond ik dit een van de hoogtepunten van mijn reis door Myanmar!

Ontdek het echte Yangon

De Yangon Circular Train is een absolute aanrader tijdens je bezoek aan Yangon. Deze 45 kilometer lange treinrit brengt je langs alle uithoeken van Yangon. In drie uur tijd passeer je buitenwijken, rijstvelden, marktjes en krijg je een goed beeld van hoe de lokale bevolking leeft.

 

Onderweg stop je bij 39 stations en stappen er continu verkopers in en uit met manden vol fruit en traditionele gerechten. Met je ticket mag je zelf ook onbeperkt in- en uitstappen op de Yangon Circular Train. Iets waar je waarschijnlijk ook wel behoefte aan hebt als je een tijdje op de harde bankjes hebt gezeten. Stap onderweg uit en bezoek bijvoorbeeld een van de lokale markten, voordat je verder reist.

 


Reizen met de Yangon Circular Train

Opstappen doe je het beste bij het Centraal Station van Yangon, gelegen in downtown Yangon. Daar kun je op spoor 7 een kaartje kopen voor de Yangon Circular Train. Een kaartje kost je 300 kyat per persoon, zo'n 20 eurocent.

Meer bezienswaardigheden in Yangon: