backpacken in Myanmar

Myanmar is nog niet zo ingericht op backpackers als bijvoorbeeld buurland Thailand. Dit zie je met name terug in het gebrek aan hostels. Hierdoor is Myanmar minder geschikt om op de bonnefooi te gaan backpacken en is het moeilijker om medereizigers te ontmoeten. Desondanks is een backpackreis door Myanmar zeker de moeite waard!

De kosten van backpacken in Myanmar

Door het ontbreken van hostels met slaapzalen, liggen de gemiddelde kosten per dag in Myanmar iets hoger dan je gewend bent in Zuidoost-Azië.

 

Voor een tweepersoonskamer moet je al gauw rekenen op zo'n €20 à €30 per nacht. Er zijn wel enkele hostels, maar deze zitten vaak al vol op de dag zelf. Heb je een beperkt budget? Zorg dan dat je van te voren al je overnachtingen boekt.

 

Eten en drinken is erg goedkoop in Myanmar. Voor een paar euro kun je al genieten van een heerlijke maaltijd. Zelf waren we met z’n vieren vaak in totaal rond de €10,- kwijt aan avondeten. Het reizen met de bus tussen populaire bestemmingen kost je gemiddeld tussen de €10 en €20 per persoon. Daarnaast betaal je als toerist toegang voor bepaalde bestemmingen, zoals Bagan ($25 pp) en Inle Lake (13.500 kyatt pp).

 

Al met al kun je erop rekenen dat je op zo'n €30 - €50 per dag kwijt bent tijdens jouw backpackreis door Myanmar. 

backpackers myanmar

Veiligheid in Myanmar

Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld in Myanmar. Er zijn echter bepaalde gebieden in Myanmar waar je als toerist niet kunt komen. Bekijk voor meer informatie hierover het reisadvies voor Myanmar

Vervoer in Myanmar

backpacken myanmar

Myanmar kent diverse populaire bestemmingen, waarvan sommige een eind uitelkaar liggen. De meest populaire manieren van reizen zijn per bus en per vliegtuig.

 

Welke type vervoer het meest geschikt is voor jou, is afhankelijk van je budget. Reis je low-budget? Kies dan voor de bus. De ritten zijn vaak lang (van Yangon naar Bagan of Mandalay kost je bijvoorbeeld zo'n 9 uur), maar tickets zijn slechts €10 - €20. Heb je wat meer te besteden? Pak dan een binnenlandse vlucht in Myanmar en leg dezelfde afstanden binnen 1 à 2 uur af. 


Binnen de steden zelf hebben wij meestal gebruik gemaakt van taxi’s. In sommige steden rijden wel stadsbussen, maar het is voor buitenlanders erg moeilijk te begrijpen welke bus waarnaartoe gaat. Taxi’s zijn bovendien niet duur. Ze kennen geen meter, dus spreek van tevoren een prijs af. Of maak gebruik van taxi-apps als Uber of Grabtaxi.


Lees verder..