Beste reistijd Myanmar

Wat is de beste tijd om Myanmar te bezoeken?

Myanmar kent een tropisch klimaat. Dat betekent dat je het hele jaar door kunt genieten van warme temperaturen. Het hangt van het seizoen af hoe warm het is en hoe veel regen er valt. Grofweg kent Myanmar drie seizoenen: het regenseizoen, het droge seizoen en het koele seizoen. De beste reistijd voor Myanmar is in het koele seizoen, van november t/m februari.

Regenseizoen

In deze periode, die loopt van juni t/m oktober, valt de meeste regen. Dit betekent overigens niet dat het de hele dag door regent in Myanmar. Integendeel, vaak regent het een of twee uur heftig en schijnt de rest van de dag de zon. De regenval betekent ook dat de natuur prachtig groen is. Een nadeel is dat Myanmar in het regenseizoen regelmatig geteisterd wordt door overstromingen.

Droge seizoen

Van maart t/m mei kun je rekenen op hoge temperaturen en vrijwel geen regen. Vandaar dat deze periode het droge seizoen wordt genoemd. De temperatuur kan flink oplopen en daarom wordt aangeraden Myanmar in deze maanden te vermijden. 

Koele seizoen

De beste reistijd voor Myanmar is van november t/m februari. De temperatuur is niet zo hoog als in het droge seizoen en er valt niet zo veel regen als in het regenseizoen. Als je in het begin van het koele seizoen naar Myanmar reist, net na het regenseizoen, kun je bovendien nog profiteren van de groene natuur. 


Lees verder..